Míra Knedla září v Kataru. V Dauhá dnes plave finále na 100 metrů znak

Míra Knedla s rodinou. Foto: rodinný archiv
DAUHÁ/ZLÍN - Další díl velké plavecké story o jednom neobyčejně obyčejném klukovi z Fryštáku na Zlínsku Miroslavu Knedlovi píše on sám, jeho trenér Zdeněk Kasálek a taky sedmičlenná parta fanoušků z rodiny v hlavním městě Kataru Dauhá. Osmnáctiletý supertalent postoupil v nejnabitější světové konkurenci na mistrovství světa do finále na sto metrů znak.

Zatím největší závod své kariéry má juniorský mistr světa na programu dnes v 17.59 našeho času. V hledišti mu bude fandit mezi dalšími blízkými třeba děda Miroslav.

„Zažíváme obrovskou euforii, jsme pyšní, po úspěšném semifinále nám vyhrkly slzy, ale vůbec se nestydíme,“ chválil svého vnuka stejného jména Miroslav Knedla nejstarší, který má k ruce i syna, tátu úspěšného reprezentanta.

Zároveň připomíná nebývale ostrá bezpečnostní opatření, která na šampionátu panují.

„Každých deset metrů od vstupu na stadion hlídky security, dovedou vás přímo na místo, zážitky z bazénu ale všechno předčí, Mírovi se daří, tak se nemůžeme dočkat finále, snad ještě neřekl poslední slovo,“ těší se děda za všechny fanoušky přímo na místě.

Sám mladý reprezentant a finalista MS je natěšený na finále. „Dám do toho samozřejmě vše, důležité je pro mne dobře se vyspat, odpočinout si a přímo v bazénu jde mimo jiné o dokonalý dohmat,“ má jasno s tím, že své ambice předpovídat nechce, už samotné finále je velikým úspěchem.

Toho z českých mužů dosáhli v minulosti jen zlínský Málek, Svoboda a Micka.

Nadšený je na místě přítomný trenér Miroslava Knedly Zdeněk Kasálek.

„S napětím čekáme na finále, Míra má formu, bude to těsné, ještě tu nepřekonal český rekord, uvidíme, držte pěsti, vzkazuje s tím, že jeho svěřence čekají ještě další závody, mimo jiné znakařská padesátka, ale zřejmě i polohovka anebo s Barborou Seemanovou mix štafeta.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x