Místo dvou řidičů na Kroměřížsku řídil o víkendu alkohol

Foto: Policie ČR
KROMĚŘÍŽSKO – Policisté prověřují dvě dopravní nehody, ke kterým došlo o uplynulém víkendu na Kroměřížsku. V obou případech sehrál hlavní roli alkohol.

V prvním případě byli v sobotu v odpoledních hodinách policisté vysláni k nehodě do obce Dřínov, kde řidič fiatu sjel z komunikace a narazil do stromu.

U pětatřicetiletého muže byla provedena dechová zkouška na alkohol, která dosáhla dvě promile alkoholu. Navíc vzešlo najevo, že vozidlo užil bez vědomí majitele,“ informoval policejní mluvčí Radomír Šiška.

V neděli ve večerních hodinách byli dopravní policisté přivoláni do Holešova, kde čtyřiapadesátiletý řidič vozidla značky Mercedes havaroval při otáčecím manévru na ulici Palackého a skončil v příkopu. Dechová zkouška prokázala alkohol s hodnotou dvě a půl promile.

Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Nepoučil se, o pár hodin později byl opět policisty kontrolován za volantem stejného vozu,“ pokračoval Šiška.

Oba řidiči jsou podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který jim v krajním případě hrozí až tři léta za mřížemi, peněžitý trest, nebo zákaz činnosti.

Řidič z prvního případu je navíc podezřelý z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci. Nehody se obešly bez zranění,“ dodal na závěr policejní mluvčí.