Místo požáru lesa hasili hasiči kůlnu s traktorem

foto: HZS Zlínského kraje
BŘEZNICE – K původnímu požáru lesa v Březnici na Zlínsku vyjely čtyři jednotky hasičů. Na místě ovšem zjistily, že mnohem závažnější je požár blízké kůlny, ve které je zaparkovaný traktor.

Ve čtvrtek odpoledne vyjížděly jednotky hasičů k původně ohlášenému požáru lesa v Březnici u Zlína. Na místě ale hasiči zjistili, že nehoří jen malá část lesa, ale hlavně kůlna, ve které byl zaparkovaný traktor.

Jednotky musely zasahovat v dýchací technice a pomocí čtyř proudů brzy dostaly plameny pod kontrolu. Na místo zásahu se následně dostavila také Policie České republiky, řídící důstojník Hasičského záchranného sboru Zlín, majitel pozemku a vyšetřovatel hasičů.

Po příjezdu majitel hasičům oznámil, že na pozemku celý den dělal jarní úklid. S ním souviselo také pálení nařezaných větví a dalšího odpadu. Když si na chvíli muž odskočil domů na oběd, požár se rozšířil, a po svém příjezdu našel už jen hořící kůlnu. Mimo zaparkovaný traktor oheň zničil štípačku dřeva, naviják, sekačku a další nářadí.

Vyšetřovatel hasičů díky majitelově výpovědi kvalifikoval příčinu požáru jako nedbalostní jednání při používání otevřeného ohně. Způsobená škoda byla následně vyčíslena na 200 tisíc korun. Ke zranění osob naštěstí nedošlo.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x