Místo tújí prázdné jámy. V Otrokovicích úřadoval neznámý pachatel

Foto: Město Otrokovice
OTROKOVICE – Nemilé překvapení čekalo na pracovnici města při pravidelné kontrole čerstvě vysazených tújí. Místo padesáti stromků na ni totiž čekaly jen prázdné jámy.

Dobře informovaní o dění ve svém okolí museli být zloději, kteří si vyhlédli nově vysazené túje za tenisovými kurty u sportovního areálu na Trávníkách v Otrokovicích. Ti zde ukradli celkem 50 stromků, které zde městští pracovníci před měsícem vysadili. Jednalo se o vzrostlé sazenice vysoké kolem jednoho metru, které vyšly na 300 korun za kus.

Když šla pracovnice odboru rozvoje města při pravidelné pochůzce sazenice zkontrolovat, nevěřila vlastním očím. Původně si myslela, že stromy z dálky nevidí pod sněhovou přikrývkou, při bližším ohledání ale zjistila, že po tújích skutečně zbyly jen prázdné jámy.

Nepřestávám se divit, čeho jsou lidé schopní. Zeleň je nedílnou součástí města a bez stromů, okrasných dřevin a květin by bylo velmi smutné a neutěšené. To, co by další roky mohlo sloužit celému městu, si někdo přivlastnil a s velkou pravděpodobností umístil na svůj pozemek, nebo ještě hůře rozprodal,“ povzdychla si starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Místo výsadby se nachází v odlehlejší lokalitě, kde se moc lidí nepohybuje. Terénem sem lze najet autem a vzhledem k tomu, že byly rostliny čerstvě vysazené, šly dobře vytáhnout ze země, aniž by se poničily.

Případ krádeže je momentálně v šetření Policie České republiky.

--> --> --> --> -->