Mistrovství republiky v atletice? Ano, už tento víkend ve Zlíně!

Foto: Český atletický svaz
ZLÍN – Během posledního červnového víkendu bude atletický stadion ve Zlíně hostit vrcholnou akci domácí sezóny – Mistrovství České republiky mužů a žen v atletice. Špičkoví sportovci budou usilovat nejen o medaile, ale taky o získání kvalifikačních limitů na letní olympiádu v Paříži.

Stadion Mládeže ve Zlíně přivítá nejlepší atlety z naší republiky. Ve dvoudenním programu 29. a 30. června předvedou skvělou podívanou, která se přitom koná mezi dvěma velkými atletickými akcemi letošního roku. Těmi jsou Mistrovství Evropy v atletice, které se začátkem června konalo v Římě, a očekávané Olympijské hry v Paříži.

Právě na evropském mistrovství předvedli špičkové výkony především mladí atleti, kteří ukázali ohromný potenciál. Na tyto výkonu budou chtít navázat i ve Zlíně, kam zamíří mistrovství republiky podruhé v historii. Zároveň jde o atletický mítink, kde se atleti mohou pokusit o zdolání limitu právě na olympiádu nebo o posunutí ve světovém žebříčku, což je další možnou jízdenkou do Paříže.

Zlínský stadion přivítá mnoho atletických špiček. Z Říma si výtečnou formu přivezla například překážkářka Nikoleta Jíchová, čtvrtkařka Lurdes Gloria Manuel nebo výškař Jan Štefela. Roli favoritů ve svých disciplínách budou chtít potvrdit koulař Tomáš Staněk, tyčkařka Amálie Švábíková nebo překážkář Vít Müller. A velké výkony můžeme očekávat i od mladého půlkaře Jakuba Dudychy nebo dálkaře ze Slovácka Petra Meindlschmida.

„Zlínský kraj má bohatou atletickou historii. Ve Zlíně začal s atletickou dráhou například legendární Emil Zátopek,“ říká náměstek hejtmana Zlínského kraje Lubomír Traub, zodpovědný za strategický rozvoj a cestovní ruch.

„Mistrovství republiky v atletice je velkou sportovní akcí, která pomáhá propagovat nejen Zlínský kraj, ale i samotné město Zlín a má tak pozitivní dopad na cestovní ruch v našem regionu,“ doplňuje Traub.

--> --> --> --> -->