Mladá Ukrajinka podstoupila v Uherskohradišťské nemocnici náročnou operaci

Foto: televize TVS
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Jednadvacetiletou Ukrajinku Evheniyu museli kvůli komplikacím operovat v Uherskohradišťské nemocnici. Pacientka je nyní po čtyřhodinové operaci v pořádku a s péčí zdravotníků je velmi spokojená.

Na oddělení ortopedie v nemocnici v Uherském Hradišti leží jednadvacetiletá Evhenyia ze Zakarpatské Mižhirje. Ta měla před rokem úraz na lyžích, po kterém ji museli operovat. První operaci prodělala ještě na Ukrajině. Teď měla jít na reoperaci, jenže do toho začala válka a Evhenyia musela z rodné země utéct.

Její zdravotní stav se zhoršoval, nastaly komplikace a musela vyhledat odbornou pomoc.

Věděli jsme, že tyto komplikace musíme řešit zavčas, protože hrozilo problematické hojení na kosti a zlomení osteosyntetického materiálu. Předpoklad, že pacienti následky zlomenin léčí tam, kde byli primárně ošetřeni, nebyl vzhledem k válečné situaci na Ukrajině možný, takže jsme ji přijali k nám, naplánovali operační řešení a provedli nezbytně nutné došetření,“ uvedl primář ortopedického oddělení Uherskohradišťské nemocnice Martin Skládal.

Šlo o náročnou operaci, která trvala čtyři hodiny. Lékaři si navíc museli sehnat instrumentárium, které je schopné vytáhnout jakýkoliv šroub.

Doktoři se tady o mě dobře starají, od rána do noci za mnou chodí každé dvě hodiny sestřičky a ptají se, jak mi je. Podmínky jsou tady moc dobré. Stejně jako jídlo, které dostáváme třikrát denně a moc mi chutná. Všechno je super,“ usmívala se jednadvacetiletá Evhenyia Ivanina.

Pooperační kontroly dopadly dobře, a tak se mladá Ukrajinka už za pár dní bude moci vrátit do Dolního Němčí, kde našla přechodný azyl.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x