Mladému zloději se zachtělo mléčných čokolád. Kradl je přímo před zraky strážníků

Foto: MP Zlín
ZLÍN – Přímo před zraky strážníků městské policie se dvacetiletý muž ze Zlína pokusil o krádež v supermarketu, kde ho zlákaly mléčné čokolády. Policisté následně zjistili, že se jedná o recidivistu.

V pondělí 26. ledna po poledni prováděla hlídka z okrsku Jižní Svahy pěší kontrolu v blízkosti tamního supermarketu. Strážníkům přitom neušlo podezřelé chování mladého muže, který se pohyboval v blízkosti provozovny a poté i uvnitř.

Hlídka na něj proto zaměřila svoji pozornost a viděla jej, jak si do oděvu ukrývá čokolády a poté bez zaplacení odchází z prodejny ven. Když strážníci dotyčného kontaktovali, vyšlo najevo, že se pokusil odcizit 4 kusy zahraničních mléčných čokolád v celkové hodnotě 280 Kč,“ uvedl zástupce Městské policie Zlín Pavel Janík.

Ke svému protiprávnímu jednání mladík uvedl, že měl na čokolády chuť. Daleko pravděpodobnější se ale podle policie jeví možnost, že si jejich dalším prodejem hodlal obstarat finanční prostředky pro svoji potřebu.

Vzhledem k tomu, že dotyčný se dopouští přestupků proti majetku opakovaně, neřešila s ním hlídka protiprávní jednání na místě, ale oznámila ho k dalšímu projednání správnímu orgánu,“ dodal Pavel Janík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x