Mladí adepti herectví se vypravili za Starými pověstmi českými

Foto: zlin.cz
UHERSKÝ BROD - Klub přátel Základní umělecké školy v Uherském Brodě pořádá příměstské tábory už páté prázdniny. Letos budou čtyři. Zaměří se na umělecké obory, ve kterých se děti ve škole vzdělávají.

Za Starými pověstmi se do divadelního světa na příměstském táboře premiérově vypravili mladí adepti herectví z brodské základní umělecké školy. Ta tyto letní kempy pořádá v rámci výzvy ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Díky dotaci účastníci táborů pobyt a stravu neplatí.

Pro nás učitele je to vlastně taková novinka, protože přece jenom učit literárně-dramatický obor a jít přímo za svým cílem, za nacvičením vlastní inscenace, je něco úplně jiného, než dětem zařídit aktivity na celých osm hodin v rámci příměstského tábora,“ uvedl pedagog a režisér ZUŠ Uherský Brod Roman Švehlík.

Neformálním přístupem chtějí učitelé u dětí přispět k pohodě, pocitu bezpečí a sounáležitosti a zájmu o další studium. Mladí brodští divadelníci připravují hru Staré pověsti, se kterou předstoupí před rodiče, příbuzné a známé na závěr kempu.

Trávíme vždycky dopoledne na základní umělecké škole. Ráno nacvičujeme inscenaci, pak jdeme na oběd, po obědě jdeme buď do parku, nebo na různá jiná místa v Uherském Brodě, aby děti trávily čas i někde jinde. Celé to odpoledne je tedy takové volnější,“ dodal Švehlík.

Denní program rozvíjí získané dovednosti. Pedagogové s nadsázkou tvrdí, že se chtějí odvděčit dětem za to, jak si vedly během distanční výuky a aby učitele viděly i na živo. Škola připravuje i letní kempy výtvarného, hudebního, a tanečního oboru „Obraz plný otazníků“, „Prázdninové múzování“ a „Dotáhneš to na Segment?“ ve spolupráci se ZUŠ Zlín – Jižní Svahy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x