Mladí Češi o zlato. Hokej je naráz všude

Foto: IIHF
ZLÍN - Už od rána se mezi sportumilovnými Zlíňany vedly hokejové řeči. Čeští junioři udělali radost kdekomu, Švédům oplatili porážku v prodloužení a brzy po půlnoci na pátek si to rozdají s domácími Kanaďany o zlato a titul mistrů světa.

„Díval jsem se až do konce, bylo to drama jako hrom, měli jsme kousek štěstí, ale bylo to zasloužené. Jako realista ale říkám, že to až na úplný vrchol nevyjde, Kanaďané hrají doma, to možná rozhodne,“ komentoval situaci už ráno fotbalový znalec a trenér Jan Somberg.

Jeho parťák v tenisové čtyřhře Petr Brunclík byl jiného názoru. „Nesouhlas, tohle mistrovství je naše, vyhrajeme 3:2,“ těší se na dlouhou noc.

„Náš dům tím žil jako za starých časů, už jsem spal, když mne vzbudil vítězný fanouškovský křik, už jsme na boj o zlato v jakémkoliv sportu pomalu zapomněli,“ smál se vlastnímu přerušenému spánku další Zlíňan Milan Matoušek.

Mladá maminka Jolana s kočárkem měla na náměstí jasno. „Moc klukům přeji úspěch, už stříbro je úžasné, když vyjde zlato, bude to něco navíc, určitě to zvedá naše pošramocené národní sebevědomí,“ pravila.

„Přesně tak, vždycky je dobré, když jsou Češi v něčem úspěšní, hodně to pozvedne náladu ve společnosti,“ podtrhuje téma realitní makléř Miroslav Zvonek mladší.

V oblíbené cukrárně glosuje úspěch paní Emílie Majcová. „Kluci, posíláme do Kanady přání moře sil a sladké hubičky,“ vysílá za oceán do Halifaxu tradiční gesto.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x