Mladí ragbisté se střetli v turnajovém klání

FOTO: Ragby Zlín 21 Autor: TVS
ZLÍN - Stadion mládeže ve Zlíně byl svědkem turnaje mladých ragbistů. Na trávníku se představily dvě stovky nadějí tohoto olympijského sportu z šesti oddílů. Zlínské celky letos sice zůstaly za medailovými pozicemi, ale i tak si turnajové klání užily.

Ragby se ve Zlíně hraje už téměř osmdesát let. Za tu dobu oddíl vychoval celou řadu skvělých hráčů a zájem o tento sport v baťově městě je i v současnosti stále velký.

,,Myslím si, že zájem je čím dál větší, že vlastně tím, že je teďka mistrovství světa v ragby a ta propagace zlínského ragby je na docela dobré úrovni poslední dobou, tak nám přichází mladé děti teďka, máme kategorii U8, ta vůbec nebyla máme tam teďka deset dětí,“ řekl Radomír Juřík, Rugby CUP Zlín.

A právě nejmladší ragbisté se o víkendu představili na Stadionu mládeže v turnaji Zlín 21. Hrálo se ve třech kategoriích a v turnaji se představili hráči z šesti oddílů. Domácí mladí kanci, jak si zlínští ragbisté říkají, postavili v kategorii U10 hned dva týmy. Oba však hned ve svých prvních zápasech se soupeři prohrály.

,,V zápase jim asi nejvíc scházelo to, že nešli s tou správnou energií do toho zápasu, nebylo tam to nadšení, nevím jestli je to tím, že to byl první zápas, jestli ještě byli nějací jakože pozaspalí, nevím, ale myslím, že v dalších zápasech se to zlepší, „podotkl Juřík.

Jedním z hráčů zlínského celku je i desetiletý Ondřej Zvonek. Ten si každý zápas užívá.

,,Ragby, to je pro mě takové dobré, protože já mám rád hlavně ty sporty kde se prostě pereš o ten balon, skládáš a běháš, toto jsou takové dobré sporty, které mě hodně moc baví,“ řekl Ondřej Zvonek.

Zlínské celky nezopakovaly výsledky z posledního turnaje, kdy všechny kategorie vyhráli. Tentokrát skončili až za medailovými pozicemi. Prioritou však nebylo za každou cenu zvítězit, ale umožnit dětem, aby si co nejvíce zahrály a získaly nové zkušenosti.

--> --> --> --> -->