Mladík nejprve pobodal otce, potom se pokusil spáchat sebevraždu

Ilustrační foto (Foto: Pixabay)
RYMICE - Jednadvacetiletého mladíka, který první den letošního roku nožem usmrtil v domě v Rymicích svého otce (49), obvinila policie ze zvlášť závažného zločinu vraždy. Mladík, který se po činu pokusil spáchat sebevraždu, se v nemocnici stále léčí ze svých zranění, serveru Zlin.cz to sdělila policejní mluvčí Lenka Javorková.

K incidentu došlo první lednový den v rodinném domku v Rymicích na Holešovsku, když se mladík krátce po třetí hodině ranní vrátil ze silvestrovských oslav v podnapilém stavu domů. Mezi ním a otcem došlo k slovní rozepři, po které vzal mladík kuchyňský nůž, se kterým na svého devětačtyřicetiletého otce zaútočil a několikrát ho bodl.

„S nožem v ruce poté odešel z domu ven na zahradu, kde se pokusil o sebevraždu tak, že se nožem bodl do hrudníku. Přivolaná záchranná služba už nemohla staršímu z mužů pomoci, muž na místě na následky zranění zemřel. Mladému muži, kterého na zahradě u domku našla policejní hlídka, poskytli zdravotníci první pomoc a se zraněním ho odvezli do nemocnice. Zdravotní stav muže neumožňoval kriminalistům hned po incidentu provést výslech a mladíka obvinit, proto jsme ho obvinili až ve středu odpoledne,“ upřesnila Javorková.

Krajský vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět na návrh na vzetí do vazby, soudce však návrh neakceptoval, obviněného ve čtvrtek propustil na svobodu a rozhodl o dohledu probačního a mediačního úředníka. Mladík zůstane vzhledem ke svému těžkému zdravotnímu stavu ještě několik dní v nemocnici.

Krajští kriminalisté případ nadále vyšetřují. Obviněnému hrozí až osmnáctileté vězení.

O této tragické události jsme vás již informovali ZDE a ZDE.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x