Mladík neměl řidičák ani rok a už o něj stihnul přijít

foto: Policie ČR
ZLÍNSKO – Mladík po hádce se svou přítelkyní nasedl do auta a vyrazil na nebezpečnou projížďku po obci na Zlínsku. Protože ale byl v silně podnapilém stavu, nezvládl řízení a havaroval. Policisté mu naměřili 2,4 promile alkoholu.

V noci ze čtvrtka na pátek měli policisté na Zlínsku plné ruce práce. Adrenalinové chvíle si zažili jak dopravní policisté, tak policisté z pohotovostního a eskortního oddělení. Všichni totiž vyjížděli k autonehodě, kdy teprve osmnáctiletý podnapilý mladík havaroval se svým autem a zastavil se až o plot rodinného domu.

Ve čtvrtek kolem dvaadvacáté hodiny večerní se osmnáctiletý mladík, který měl tou dobou už řádně upito, pohádal se svou přítelkyní. Aby si zchladil hlavu, nasedl do svého auta značky Audi a vyrazil na projížďku obcí na Zlínsku. Problém ovšem nastal ve chvíli, kdy nezvládl řízení a při projíždění zatáčkou vyjel mimo vozovku. Nejprve narazil do dopravní značky, kterou vylomil, a poté do oplocení rodinného domu. Při tom poškodil okrasné stromy a zídku podél stavení. Vozidlo zastavilo až o betonový sloupek.

Když na místo dorazili policisté, mladík na ně byl agresivní a nespolupracoval. Dokonce chtěl z místa havárie odejít. Když policisté při dechové zkoušce u řidiče naměřili hodnotu 2,4 promile alkoholu, věděli už, odkud vítr vane.

Mladík mužům zákona řekl, že před jízdou vypil dvě piva a následně odmítl lékařské vyšetření. Policisté mu tedy zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz. Ten vlastnil teprve od ledna letošního roku.

Škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena na 40 tisíc korun. Škodu minimálně 100 tisíc korun potom nezodpovědný řidič způsobil majitelům rodinného domu.

Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí mladému muži trest odnětí svobody na tři roky, peněžitý trest nebo zákaz řízení motorových vozidel.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x