Mladík ze Zlína chtěl prodat běžecký pás, místo toho přišel o 120 tisíc

Ilustrační foto
ZLÍNSKO – Policisté pátrají po pachateli, který podvedl čtyřiadvacetiletého muže ze Zlína. Ten prodával prostřednictvím sociální sítě běžecký pás za cenu šest tisíc korun. Místo vyinkasovaných peněz za prodej se však dočkal jen vyluxovaného účtu...

Muži se ozval zájemce, který chtěl zaslat zboží prostřednictvím přepravní společnosti s tím, že mu peníze za zboží i přepravu zašle předem na bankovní účet. Muž s tím souhlasil a poslal mu číslo svého účtu a e-mailovou adresu. Následně mu do e-mailu přišel odkaz na stránky přepravní společnosti.

Ten byl ale falešný. Muž se prostřednictvím těchto stránek přihlásil do svého internetového bankovnictví. Poté ještě zaslal zájemci svůj elektronický bankovní klíč a vmžiku přišel o 120 tisíc korun,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Bankovní účet poté ihned zablokoval a šel podat trestní oznámení na policii.

Vždy zkontrolujte originalitu stránek, kde vyplňujete svoje osobní nebo bankovní údaje. Odkaz na originální stránky nemá v názvu žádná vložená slova ani písmena, obsahuje pouze název společnosti. Pokud něco prodáváte, nikdy nesdělujte nic víc než číslo svého bankovního účtu,“ upozorňuje policie.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x