Mladík zničil květiny za 36 tisíc. Hrozí mu až rok za mřížemi

Vandal poškodil 345 kusů rostlin. Foto: Policie ČR
ZLÍN - Čerstvě plnoletý mladík asi nebude milovník květin. Začátkem května poškodil celkem 345 kusů rostlin, betonových prvků, květináčů a truhlíků umístěných před prodejnou ve Zlíně. V případě odsouzení hrozí dosud netrestanému mladíkovi trest odnětí svobody až na jeden rok.

Oznámení o poškození mnoha rostlin a dalších vystavených předmětů přijali zlínští policisté od zaměstnanců prodejny, kteří zkázu uviděli ráno po příchodu do zaměstnání. Kvůli nočnímu větru si nebyli jistí, zda má zničení na svědomí někdo konkrétní nebo je na vině přírodní živel. Způsobenou škodu vyčíslili na více než 36 tisíc korun.

„Policisté ohledali místo činu, vyslechli svědky a začali pátrat po pachateli. Netrvalo dlouho a případ byl objasněný. Skupina mladých se kolem třiadvacáté hodiny začátkem května procházela kolem obchodního centra. Vznikl mezi nimi konflikt a jeden z nich, osmnáctiletý mladík, neudržel nervy na uzdě a začal běsnit a shazovat vše, co mu přišlo pod ruku,“ uvedla mluvčí policistů Monika Kozumplíková.

Po předvolání se ke svému jednání mladý muž přiznal s tím, že byl pod vlivem alkoholu a přestal se ovládat.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x