Mladý hokejista z Otrokovic Talafa zamířil hrát do USA

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE – Sedmnáctiletý hokejista Tadeáš Talafa z Otrokovic zamířil do USA do nejvyšší juniorské soutěže United States Hockey League (USHL). Obránce dosud oblékal dres juniorského týmu Berani Zlín a v Americe si ho vyhlédl tým Lincoln Stars, řekla serveru Zlin.cz mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

Za juniorský tým Berani Zlín během 21 utkání sezóny vstřelil pět branek a přidal 11 asistencí,“ uvedla Stehlíková.

Začátkem roku odcestoval Talafa do Ameriky na pozvání týmu Lincols Stars na desetidenní zkoušku, kde podle Stehlíkové přesvědčil trenéry o svých hokejových dovednostech. „Výkonem si vybojoval své místo v týmu do konce sezóny 2019/2020, s výhledem na sezónu 2020/2021,“ poznamenala mluvčí.

A první úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat. Při svém debutu, kdy se v hokejové aréně v Plymouthu proti sobě postavili hráči Lincoln Stars proti týmu USA, se Talafa podílel dvěma asistencemi na vítězství svého týmu. Ten nakonec USA zdolal vysoko 5:2. „Děkuji své rodině, klubu Berani Zlín, agentuře a všem za podporu,  zejména organizaci Lincoln Stars za příležitost hrát v soutěži USHL. Beru to jako svou životní výzvu a zkušenost,“ řekl Tadeáš Talafa, kterého je možné vidět v dresu s hvězdami s číslem 20.

United States Hockey League, nebo-li Hokejová liga Spojených států je nejlepší juniorská hokejová liga schválená americkým hokejem, uvedla Stehlíková. USHL má 16 členských týmů umístěných na středozápadě Spojených států, týmy se skládají z hráčů ve věku 16 až 21 let.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x