Mladý muž chtěl jednoduše přijít k penězům. Teď je stíhaný za pojistný podvod

Ilustrační foto
OTROKOVICE – Dvaatřicetiletý muž vymyslel plán, jak jednoduše přijít k penězům. Zřejmě ale netušil, že každým oznámením, které učiní, se policisté zevrubně zabývají. Jeho záměr postavený na lži se tak brzy obrátil proti němu a nyní bude sám stíhaný za pojistný podvod.

Kamarád vykutáleného muže zakoupil luxusní mobilní telefon, u kterého byl jako majitel uveden právě dvaatřicetiletý muž, který na telefony navíc sjednával připojištění proti krádeži. Přístroj užíval pouze jeho kamarád, který za něj zaplatil.

Muži se následně nepohodli a po nějakém čase přišel dvaatřicetiletý muž o práci. Uvědomil si, že má u sebe certifikát od mobilního telefonu a přišel do pojišťovny oznámit, že mu někdo telefon odcizil. „Byla to lež, protože telefon ve skutečnosti nevlastnil a užíval jej jeho bývalý kamarád,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Z pojišťovny potřebovali od policie potvrzení o trestním oznámení, a tak se muž vydal na oddělení do Otrokovic oznámit krádež mobilního telefonu v hodnotě dvacet tisíc korun, k níž mělo dojít v Otrokovicích na vlakovém nádraží.

Policisté začali na případu pracovat a postupem času zjišťovali nesrovnalosti ve výpovědi údajně okradeného muže. Při dalším výslechu policistům řekl, že mu telefon mohl odcizit jeho bývalý kamarád. Ten se jako skutečný majitel telefonu dostal do role podezřelého z krádeže. Brzy naštěstí vyšlo najevo, jak se celá událost odehrála,“ pokračovala Kozumplíková.

Údajně okradený muž se následně přiznal k motivu svého jednání. „Nejen, že peníze z pojišťovny nedostal, navíc je podezřelý ze spáchání trestného činu pojistný podvod, za což může strávit až dva roky ve vězení,“ uzavřela policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x