Mladý řidič se snažil ujet policistům, nezvládl ale řízení a havaroval

foto: Policie ČR
ZLÍN – V noci ze čtvrtka na pátek se mladý řidič, který měl zákaz řízení, vydal na cestu ze Zlína směrem na Otrokovice. Narazil přitom na policejní hlídku, která se jej pokusila zastavit. Marně, mladík začal mužům zákona ujíždět. To se mu ale stalo osudným, nezvládl totiž zatáčku a havaroval.

V noci ze čtvrtka na pátek měli zlínští policisté o adrenalinový zážitek postaráno. Operační důstojník totiž krátce po půlnoci upozornil všechny hlídky v terénu, že Zlínem projíždí auto, za jehož volantem s největší pravděpodobností sedí mladý řidič, který za ním ale kvůli zákazu řízení nemá vůbec co dělat.

Mladíka si skutečně během několika chvil všimla jedna z hlídek, když si to ze Zlína namířil směrem na Otrokovice. A chtěla jej zastavit. To ale nikdo z policistů netušil, že právě začíná honička jako z akčního filmu.

„Policisté chtěli vozidlo zastavit. Použili k tomu nejprve světelné a poté i zvukové signály. Řidič ale na žádný z nich nereagoval, naopak zrychlil a snažil se hlídce ujet. Městem projížděl místy až rychlostí 120 km/h. V tak vysoké rychlosti ovšem nezvládl projet zatáčkou a havaroval,“ popisuje noční honičku mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Mladý řidič nejdřív narazil do stromu a hned potom do lampy veřejného osvětlení. Auto se v tu chvíli už neudrželo na kolech a převrátilo se přes střechu na bok.

„Řidič vyvázl bez zranění. Dechová zkouška i zkouška na přítomnost drog u něj byla negativní,“ informuje Kozumplíková.

Policisté si následně ověřili, že se skutečně jedná o dvacetiletého mladíka, který má platný zákaz řízení motorových vozidel až do roku 2026. Teď mu ovšem hrozí až dva roky za mřížemi, jelikož mařil úřední výkon a vykázání.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->