Mléka, pleny a další materiální pomoc pro ty nejmenší míří z Baťovy nemocnice na Ukrajinu

Foto: KNTB
ZLÍN – Perinatologické oddělení Baťovy nemocnice se společně s neziskovou organizací Nedoklubko rozhodlo pomoci novorozencům na Ukrajině. Hmotná pomoc míří do nemocnic v Sumě, Dněpru, Záporoží, Charkově a dalších měst na východě země.

Ozbrojený konflikt na Ukrajině dramaticky zhoršil životy milionům tamějších občanů. Mezi nejpotřebnější patří ti nejohroženější, matky s dětmi, proto se zlínská neonatologie také zapojila do humanitární pomoci ukrajinským obyvatelům.

Zakoupili jsme sušená i tekutá mléka pro donošené a nedonošené novorozence a kosmetiku na ošetřování kůže novorozenců v celkové hodnotě téměř 76 000 korun,“ uvedla staniční sestra z Novorozeneckého oddělení Marcela Pumprlová.

Do rychlé akce se zapojili také žáci 3. Základní školy v Holešově. Paní Iveta Dvořáková, vychovatelka ve školní družině při základní škole, společně s dětmi zajistila jednorázové pleny, vlhčené ubrousky, sušená mléka pro novorozence a mnoho dalšího. „Děti prokázaly neuvěřitelnou míru solidarity,“ doplnila Marcela Pumprlová.

Darovaný materiál byl přepraven panem Martinem Halaštou ze Zlína do Prahy, odkud směřuje na Ukrajinu do osmi nemocnic s neonatologickou péčí. „Jedná se o pomoc cílenou a velmi potřebnou,“ uzavřela Pumprlová.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x