Mlžná brána před tržištěm nefunguje. Poškodili ji nešetrní kolemjdoucí

Foto: Město Zlín
ZLÍN – Mlžící brána před tržištěm ve Zlíně přestala v horkých letních dnech fungovat. Zařízení, které mělo ochlazovat kolemjdoucí, poškodili lidé svým nešetrným zásahem do vodních trysek. Vodní mlha se totiž nezapíná žádným tlačítkem, ale spouští ji automaticky tepelné a časové čidlo.

„Problém se projevil v provozu, kdy do prostoru mlžítka vstupují děti, ale i dospělí a mačkají vodní trysky, až systém poškodí,“ vysvětlil náměstek primátora pro oblast městské zeleně Michal Čížek, pod jehož správu mlžná brána patří.

Město Zlín nyní aktivně hledá možnosti nejúčinnějších variant řešení, které by dalšímu poškozování veřejného majetku zabránily.

Prozatím jednáme s výrobcem o umístění záslepek spodních trysek, abychom znesnadnili lidem manipulaci. Zároveň k mlžnému zařízení umístíme informaci, že se vodní mlha spouští automaticky podle teploty,“ doplnil Michal Čížek.

Město také upozorňuje občany, že i v případě nezáměrného poškozování se stále jedná o vandalismus, který působí škodu na městském majetku. Aby zabránilo jeho ničení, v blízkosti mlžné brány umístilo kameru monitorující daný prostor, na který dohlíží Městská policie Zlín.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x