Mnohačetné krádeže, podvody nebo vyhrožování zastřelením. Recidivista skončil po necelém roce opět ve vazbě

Foto: Policie ČR
ZLÍNSKO - Nebezpečné vyhrožování, podvod, krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Všechny tyto trestné činy má na svědomí devětadvacetiletý muž z Kroměřížska, který skončil před několika dny ve vazbě. Pro kriminalisty není žádným nováčkem – v rejstříku trestů má už devět záznamů.

Muž kradl ze zaparkovaných aut, garáží, skladovacích kontejnerů, stavebních buněk, zahradních domků a kůlen zejména nářadí, ale nezalekl se ničeho, co by se dalo zpeněžit.

V některých případech kradl se svým o sedm let starším kumpánem. Ten je obviněný z krádeže a porušování domovní svobody,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Odcizené věci potom prodával známým, kolemjdoucím, případně je nabídl k prodeji prostřednictvím internetového portálu, kde zinkasoval platbu, ale zboží zájemcům neposlal.

V jednom případě u nákupního centra ve Zlíně přišel jako řidič do konfliktu s dalším řidičem, kterému před zraky jeho ženy a syna vyhrožoval zastřelením a držel při tom v ruce střelnou zbraň,“ přiblížila Kozumplíková.

Škoda, kterou svým jednáním v celkem devíti případech způsobil, činí více než jeden milion korun.

Kriminalisté muže zadrželi koncem minulého týdne, obvinili ho z několika trestných činů a podali státnímu zástupci návrh na jeho umístění do vazby, který soudce okresního soudu akceptoval a muž je nyní stíhaný vazebně,“ doplnila Kozumplíková.

V případě odsouzení může devětkrát trestaný recidivista strávit za mřížemi až osm let. Z posledního výkonu trestu ho propustili před necelými 11 měsíci, na svobodě si tak nepobyl ani rok.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x