Za požár bytu v Březůvkách mohl mobil zapojený v nabíječce

K požáru bytu došlo při nabíjení mobilního telefonu bez dozoru. Foto: HZS Zlínského kraje
ZLÍNSKO - Před čtvrteční pátou hodinou odpolední zasahovalo pět jednotek hasičů u požáru bytu v bytovém domě v Březůvkách v okresu Zlín. K nešťastné události došlo při nabíjení mobilního telefonu bez dozoru.

V době příjezdu místní jednotky dobrovolných hasičů byl byt v prvním patře silně zakouřený. V dýchacích přístrojích hasiči požár uhasili s jedním vysokotlakým proudem vody. Následně byly vnitřní prostory odvětrány přetlakovým ventilátorem.

„Majitelce bytu byla poskytnuta psychosociální pomoc a její dceři byl předán dráček Záchranáček,“ uvedl nadpraporčík Roman Žemlička z Hasičské záchranné stanice Zlínského kraje.

Vyšetřovatel hasičů zjistil, že majitelka bytu šla s dětmi na procházku a v bytě nechala bez dozoru nabíjet mobilní telefon. Při návratu zjistila, že mobilní telefon hoří i s pohovkou, na které byl položený.

„Škoda vzniklá požárem byla určena v předběžné výši 700 tisíc korun. Byly uchráněny hodnoty v předběžné výši 2 miliony korun. K zranění osob nedošlo,“ dodal Žemlička.

U požáru zasahovaly jednotky Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje požární stanice Zlín a Sborů dobrovolných hasičů obcí Březůvky, Velký Ořechov, Pozlovice a Provodov.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->