Mobilní tým Baťovky zahájil „tour“ po Zlínsku. Seniory očkuje třetí dávkou

Mobilní tým Baťovy nemocnice očkuje seniory třetí dávkou. Foto: KNTB
ZLÍN - Mobilní tým Baťovy nemocnice včera zahájil očkování seniorů třetí dávkou vakcíny proti onemocnění covid-19. Posilovací vakcínu už dostali senioři ve Slušovicích a ve Fryštáku.

Mobilní očkovací tým Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně začal ve středu 27. října aplikovat seniorům třetí, takzvanou posilovací dávku vakcíny proti onemocnění covid-19. Vydal se za nimi do slušovického domova Na Dubíčku a do zařízení pro osoby se zdravotním postižením ve Fryštáku. Do poloviny listopadu navštíví dalších 14 domovů pro seniory po celém Zlínsku.

O třetí dávky vakcíny je mezi dříve narozenými velký zájem. Mobilní tým jich naočkuje v nadcházejících týdnech určitě několik stovek,“ prohlásil Michal Pisár, primář urgentního příjmu zlínské nemocnice a koordinátor očkovacího centra a mobilních týmů.

Stejně jako při podávání prvních a druhých dávek nebo při výjezdech do obcí tvoří mobilní očkovací tým lékařka, dvě zdravotní sestry a řidič ze Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje, která poskytuje i vozidlo.

Ve středu tým vyrazil z KNTB krátce po sedmé hodině ranní. „Víme, do čeho jdeme, podíleli jsme se také na aplikacích první a druhé dávky. Senioři jsou trpěliví a vstřícní klienti, někteří se nás určitě budou ptát na aktuální situaci kolem očkování a další věci, takže jsme připravení i na zodpovídání dotazů,“ řekla při odjezdu lékařka prvního mobilního očkovacího týmu Jana Kundratová.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x