Mobilní tým očkuje třetí dávkou v domovech pro seniory na Uherskohradišťsku

Mobilní očkovací tým má opět plné ruce práce. Foto: televize TVS
UHERSKOHRADIŠŤSKO - Mobilní očkovací tým Uherskohradišťské nemocnice má opět plné ruce práce. Už druhým týdnem očkuje seniory třetí dávkou vakcíny proti koronaviru.

Například mezi klienty uherskohradišťského domova pro seniory je o očkování třetí dávkou velký zájem. Velmi dobrý je také ze strany zaměstnanců. Přeočkování třetí dávkou vláda doporučuje zejména lidem nad šedesát let a rizikovým skupinám, dostupná ale bude všem. Jedinou podmínkou je, aby od dokončené druhé vakcinace uplynulo alespoň šest měsíců.

Třetí dávkou budeme mít proočkováno přes devadesát procent všech uživatelů. U zaměstnanců je to zhruba polovina, někteří se nenechali třetí dávkou očkovat, protože prodělali covid, takže tam je to na jejich rozhodnutí,” uvedla vedoucí Domova pro seniory Uherské Hradiště Lenka Šupková.

V současné době využívá služeb domova na 140 uživatelů. Zájemce sem přijel naočkovat mobilní tým z Uherskohradišťské nemocnice, který části klientů vakcínu aplikoval ve společných prostorách kulturní místnosti. Klienty, kteří mají sníženou pohyblivost, zdravotníci naočkovali přímo v jejich pokojích.

„Očkování probíhalo bez komplikací, senioři i zaměstnanci snášeli třetí dávku dobře, žádné nežádoucí účinky jsme nezaznamenali,“ řekla výjezdní lékařka mobilního týmu Uherskohradišťské nemocnice Veronika Písková.

S očkováním pokračoval tým Uherskohradišťské nemocnice také v dalších sociálních zařízeních. Třetí dávku již aplikoval klientům domova pro seniory v Buchlovicích, Starém Městě, Nezdenicích a na Velehradě. Očkování v domovech pro seniory a klienty sociálních služeb bude pokračovat i během následujících měsíců.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x