Movember je tady a tentokrát se bude i běhat

foto: Uherskohradišťská nemocnice
UHERSKÉ HADIŠTĚ – Uherskohradišťská nemocnice se i letos připojí do celosvětové kampaně Movember. Ta je zaměřená na typicky mužské onemocnění – rakovinu varlat a prostaty. Novinkou bude charitativní akce s názvem „Vyběhni v Movemberu s UHN“.

Po celý měsíc listopad se mohou pánové v rámci kampaně Movember přijít otestovat na rakovinu varlat a prostaty do Uherskohradišťské nemocnice. Na pracovišti klinické biochemie jim pracovníci odeberou malý vzorek krve a celé vyšetření tak zabere jen pár minut.

Právě krátké vyšetření je zásadním preventivním krokem, který zabraňuje pozdnímu odhalení nebezpečného onemocnění. Pro prvních 500 zájemců je navíc test úplně zdarma, ostatní příchozí potom zaplatí 100 korun.

Novinkou letošního ročníku kampaně je také charitativní akce s názvem „Vyběhni v Movemberu s UHN“. Jde o aktivní výzvu, kterou nemocnice připravila ve spolupráci se společností Beckman Coulter ČR a za podpory spolku Mysli jinak.

„Běhat a podpořit naši nemocnici může kdokoli, kdekoli po celý listopad. Stačí se přihlásit do mobilní aplikace pro měření aktivity Strava.com, připojit se do klubu „Vyběhni v Movemberu s UHN“ a poté naběhat co nejvíc kilometrů. Za každý uběhnutý kilometr nám partnerská firma přispěje 5 korun, a to až do výše 6 tisíc kilometrů,” upřesnila podmínky účasti na charitativní akci Bronislava Rozhonová, primářka oddělení klinické biochemie.

Tři nevytrvalejší běžci se navíc mohou těšit na krásnou odměnu – dárkový poukaz do Alfa barbershopu.

Podpořit „hradišťský“ Movember lze také zasláním dobrovolného startovného ve výši 100 korun na účet nemocnice 249980999/0300 ČSOB pod variabilním symbolem 112022. Celý výtěžek z akce poputuje na nákup diagnostických sad, které slouží právě k vyšetření rakoviny prostaty.

Akce odstartuje 1. listopadu v 16:00 hodin společným výběhem a načítáním prvních kilometrů od laboratoří klinické biochemie. Účast již přislíbilo několik známých osobností z řad sportovců, umělců i lékařů.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x