Movember opět po roce v Uherskohradišťské nemocnici

FOTO: Movember opět po roce v Uherskohradišťské nemocnici. Autor: UHN
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Už po sedmé se připojí Uherskohradišťská nemocnice k osvětové kampani Movember - jedná se o prevenci rakoviny prostaty. Po celý listopad si mohou pánové na pracovišti klinické biochemie nechat zjistit ze vzorku krve, jestli jim riziko rakoviny prostaty nehrozí. Navíc už podruhé bude moci veřejnost podpořit akci i sportem. V rámci sportovní výzvy „Vyběhni v Movemberu s UHN“ bude každý kilometr zaregistrovaných běžců odměněn 5Kč na účet nemocnice.

Listopad je na našem oddělení s testováním prostatického antigenu, který diagnostikuje onemocnění prostaty, tradičně spjatý. Pánové se nemusí ničeho obávat, vyšetření je bezbolestné, výsledek je k dispozici na vyžádání do druhého dne po odběru. Pro prvních 500 zájemců je vyšetření zdarma, poté bude zpoplatněno částkou 100 Kč,“ přibližuje preventivní akci primářka oddělení klinické biochemie Ing. Bronislava Rozhonová.

Ten, kdo chce akci podpořit sportem, by se měl přihlásit do mobilní aplikace pro měření aktivity Strava.com a vstoupit do klubu „Vyběhni v Movemberu s UHN“. Jen tak budete moci přispět do rozpočtu nemocnice. Za každý uběhnutý kilometr totiž partnerská společnost Beckman Coulter pošle nemocnici na účet 5 kč, stanovená je přitom celková hranice 6 tisíc kilometrů. Navíc pro pět nejaktivnějších sportovců je připraven poukaz do barbershopu.

„Zájemci o účast mohou běhat kdekoliv a kdykoliv po celý měsíc listopad. Veškerý výtěžek poputuje na nákup diagnostických sad sloužících k vyšetření onemocnění prostaty. Akci odstartujeme symbolickým výběhem v úterý 31. října v 16 hod. od pracoviště klinické biochemie. Všechny účastníky můžeme otestovat přímo na místě, tak vyběhněte s námi,“ dodává primářka.

Více informací na www.strava.com.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x