Muž v Otrokovicích vyhrožoval skokem z balkonu. Nechtěl nastoupit do vězení

OTROKOVICE – Ve středu dopoledne zažili kriminalisté a policisté z cizinecké policie horké chvilky. Poté, co přijeli do bytového domu v Otrokovicích pro pětatřicetiletého muže, který se vyhýbal nástupu do vězení, zjistili, že muž se ukrývá na balkoně. Když si muž policistů všiml, vyhrožoval skokem z 5. patra.

Oznámení o tom, že má do dvou týdnů nastoupit do věznice, si muž převzal již v polovině července loňského roku. Od té doby se této povinnosti vyhýbal, přebýval neznámo kde a před policisty se skrýval.

Je proto podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí další trest odnětí svobody, tentokrát až na dva roky,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policejní pátrač společně s policisty z cizinecké policie sledovali pohyb tohoto muže intenzivně několik týdnů. Ve středu tušili, že muž je od rána v bytě své matky. Po vstupu do bytu v 5. patře panelového domu však muže uvnitř nenašli.

Jednoho z kriminalistů napadlo, že by se mohl schovávat na balkoně. Balkon byl ale také prázdný. Až při důkladném pohledu na všechny okolní balkony uviděl hledaného muže s batohem na zádech schouleného na jednom z vedlejších balkonů,“ pokračovala Kozumplíková.

Jakmile muž spatřil policisty, sedl si na zábradlí balkonu směrem ven a chtěl skočit dolů.

Tvrdil, že se chce zabít. Naléhavost situace donutila kriminalistu mžikem se změnit ve vyjednavače, začal s mužem mluvit a po několika minutách ho přesvědčil, aby se vrátil zpět do bytu,“ sdělila policejní mluvčí.

Muž následně naštěstí přelezl zpět. Policisté ho převezli do policejní cely a po několika hodinách do vazební věznice v Olomouci do výkonu trestu odnětí svobody.

Při zadržení u něj našli balíček sušené rostlinné hmoty, je tím podezřelý i ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ uzavřela Monika Kozumplíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x