Muž chtěl v Otrokovicích skočit z mostu. Napovídaly mu to hlasy

Ilustrační foto
OTROKOVICE – Velkému neštěstí pomohli předejít strážníci otrokovické městské policie, kteří byli přivoláni k zásahu u duševně nemocného muže. Ten chtěl skočit z mostu, protože mu to napovídaly hlasy. Muže se nakonec povedlo zpacifikovat a převézt do psychiatrické léčebny.

Na žádost o asistenci Policie ČR reagovala hlídka otrokovické městské policie, které bylo předáno oznámení o psychicky nemocném muži, který se chystá skočit z mostu. Strážníci proto ihned vyjeli na místo události, kde spatřili muže, který přelezl zábradlí a chtěl skočit dolů do řeky Dřevnice.

Na místě byla také žena, která celou situaci nahlásila. „Ta sehrála velmi důležitou roli, protože do příjezdu hlídky s mužem komunikovala. Poté navázala kontakt hlídka městské policie,“ uvedla tisková mluvčí Otrokovic Lenka Vaculová.

Strážníci zjistili, že muž slyší hlasy, které mu napovídají, aby skočil dolů. Situace se neměnila ani po příjezdu záchranné zdravotnické služby a rozhovoru s lékařem.

Jelikož se ani přivolanému lékaři nepodařilo muži jeho jednání rozmluvit, domluvila se hlídka se zdravotnickým personálem na postupu, kdy strážníci využili momentu překvapení a pomocí naučených chvatů muže vzali a přetáhli přes zábradlí zpět na lávku. Tím muže ochránili před pádem do řeky a následným zraněním,“ popsal situaci ředitel Městské policie Otrokovice Tomáš Gromus.

Následně provedená dechová zkouška vyloučila přítomnost alkoholu. Muž byl převezen do psychiatrické léčebny.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x