Kradl, aby mohl koupit květiny své přítelkyni

Ilustrační foto: archiv zlin.cz
ZLÍN – Muž ve zlínském nákupním centru ukradl dvě sekery. Riskoval tři roky za mřížemi jen proto, aby své přítelkyni mohl koupit květiny.

Zlínské policisty zavolal minulý týden zaměstnanec místního nákupního centra. Mužům zákona řekl, že podle inventury chybí dvě sekery a on na bezpečnostní kameře zachytil zloděje. Problém je ale ten, že se pachatel na místo činu vrátil.

Když policisté přijeli na místo a zkontrolovali kamerové záznamy, skutečně na nich zahlédli podezřelého muže. Ten dvě sekery, které měly hodnotu téměř 3 tisíce korun, zabalil do bundy a bez zaplacení je odnesl z prodejny. Za pár hodin se tento muž objevil na záznamech znovu. Tentokrát ale obchodem jen prošel a za chvíli ho zase opustil.

Policisté už věděli, jak zloděj vypadá. A když jim zaměstnanec ukázal, jakým směrem měl odejít, bylo jasné, že ho brzy muži zákona dopadnou. A skutečně, zadrželi ho jen kousek od prodejny, když zrovna čekal na trolejbus.

Jak se ukázalo, muž nekradl poprvé. „Je v podmínce a teď mu za krádež hrozí až tři roky odnětí svobody,“ říká mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Když se muže policisté zeptali, proč se rozhodl krást, odpověděl, že chtěl jen udělat radost své přítelkyni. Sekery prodal a do obchodu se vrátil, aby jí tam koupil květiny. Ceny ho ale ohromily, a proto odešel s nepořízenou.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x