Muž kradl v restauracích a prodejnách, způsobil škodu čtvrt milionu

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍNSKO – Až pětileté vězení hrozí dosud netrestanému třiadvacetiletému muži, který se na Zlínsku vloupal do pěti restaurací a čtyř prodejen. Způsobil škodu čtvrt milionu korun, řekla serveru Zlin.cz policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Vloupání se stala od loňského listopadu do konce letošního ledna. Objekty byly ve Zlíně, ale také v Malenovicích a Otrokovicích. „Muž kradl zejména finanční hotovost. Do restaurací a prodejen se dostával různými způsoby, většinou vykopnutím či vypáčením vstupních dveří, přičemž škoda, kterou způsobil poškozením majetku, převyšuje škodu, která vznikla odcizením peněz,“ uvedla Kozumplíková.

Celková škoda je skoro čtvrt milionu. „Z toho odcizená finanční hotovost tvoří 60 tisíc korun,“ poznamenala Kozumplíková. Kromě toho dotyčný koncem loňského prosince napadl na veřejnosti v jedné z obcí na Zlínsku o rok staršího muže a ukopl mu zrcátko na vozidle.

Podle mluvčí nemá muž dosud žádný záznam v rejstříku trestů. Komisař ho obvinil ze spáchání trestných činů krádež, porušování domovní svobody, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a výtržnictví, za což mu hrozí až pět let. „Muž se ke všemu přiznal a vyjádřil lítost nad svým jednáním,“ dodala Kozumplíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x