Muž, který nosí radost. Josef Krajča znovu rozsvítil svoji jedinečnou zoologickou zahradu

Svítící drátěná zoologická zahrada. Foto: zlin.cz
VESELÁ - Vánoce, Vánoce přicházejí...věru, je to tak. Jasně to potvrzuje i nádherně (od nedělního podvečera) nasvícená kouzelná zahrada u rodinného domu manželů Krajčových ve Veselé na Zlínsku. Už počtvrté tu Josef Krajča, muž dobrého srdce a nesmírně šikovných rukou, představuje, jak může vypadat svítící drátěná zoologická zahrada.

Až do Tří králů tu každý den vždy od půl páté do půl sedmé navečer rozsvítí. A nejen dětské oči se rozzáří.

Aby ne, když je tu k vidění kolem svítících 80 objektů, z nichž je šedesátka zvířat ze všech kontinentů, ty poslední přidal pan Josef ještě před pár hodinami.

Celá tahle šesti barvami zářící unikátní expozice „spolkne“ zhruba 40 000 led žárovek, což zní skoro neuvěřitelně, stejně hluboký musí být obdiv při uvědomění si toho, kolik asi stojí energie.

„Víte, to je všechno pravda, vzhledem k některým událostem u nás v rodině jsem zvažoval, že bych protentokrát zoologickou nerozsvěcel, ale nakonec jsem si řekl, že to udělat musím. Je to prostě tak, že bych bez těch rozzářených dětských očí v čase Vánoc a novoročních svátků nechtěl být,“ zamýšlel se tvůrce naprosto jedinečného díla, které obsahuje i betlém a evokuje dokonalou slavnostní náladu vedoucí k zamyšlení.

„Když to zjednoduším, tak je tu k vidění zhruba kilometr drátu, který je pro mne stěžejníma základním stavebním materiálem. Tvarovat z něj zvířata v životní i nadživotní velikosti je opravdu fuška, ale jak říkám, ten výsledek spolu se zážitky dětí, ale nejen jich, fakt potěší,“ dodává Josef Krajča.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->