Muž ležel po pádu dva dny na podlaze, než přišla pomoc

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN – Dlouhé hodiny plné strachu prožil před pár dny starší muž ze Zlína, který zůstal po pádu ležet, sám bez pomoci, na podlaze svého bytu. Pomohli naštěstí strážníci, informoval jejich mluvčí Pavel Janík server Zlin.cz.

„Oprávněnou obavu o zdraví svého příbuzného měla šestasedmdesátiletá žena ze Zlína. Ta se před několika dny, krátce po druhé hodině odpoledne obrátila na Městskou policii Zlín s tím, že má strach o svého bratra,“ popsal Janík.

Když se seniorce nepodařilo se s bratrem spojit telefonicky, vydala se za ním osobně. Do bytu se ale nedostala, protože v zámku vstupních dveří byl zevnitř zasunutý klíč. Z bytu se přitom ozývalo slabé volání o pomoc.

Na místo okamžitě zamířila hlídka z Útvaru operativního zásahu MP Zlín, která dorazila doslova během pěti minut od přijetí oznámení.

„Hlídka policistů vzhledem k situaci využila svého zákonného oprávnění a s pomocí nářadí vstoupila přes balkon do bytu. Zde pak strážníci nalezli ležícího čtyřiasedmdesátiletého muže, který byl dehydratovaný a stěžoval si na bolest zad,“ popsal mluvčí.

Hlídka bezmocnému a vyčerpanému muži poskytla první pomoc a současně na místo přivolala zdravotnickou záchrannou službu. Poté se strážníci od muže dozvěděli, že na podlaze leží už od soboty, tedy dva dny. Nečekaně se mu prý zatočila hlava, upadl a už nedokázal vstát.

Záchranáři poté seniora převezli k dalšímu ošetření do krajské nemocnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x