Muž napadl novomanželku násadou od smetáku a pak ji zkopal

Ilustrační foto
ZLÍN – I když novomanželský pár uzavřel sňatek teprve před pár týdny, už teď se v jeho případě rozhodně nedá mluvit o harmonickém soužití. Naopak, mezi novomanželi dochází k častým rozepřím, kterým se nevyvarovali ani o Vánocích.

V předvečer Štědrého dne jednatřicetiletý muž neudržel v mezích svou zuřivost a o několik let starší manželku napadl násadou od smetáku a kopal ji do celého těla. Zraněná žena po napadení utekla k sousedům, kde počkala na příjezd záchranářů. Sousedé poté přivolali policisty.

Jak ukázaly dechové zkoušky, oba aktéři byli v době incidentu pod silným vlivem alkoholu. Útočník nadýchal téměř dvě promile, žena potom více než tři promile,“ upřesnila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Vzhledem k tomu, že tento útok nebyl první, policisté muže, který má v rejstříku trestů již tři záznamy, na Štědrý den ze společného obydlí vykázali na dobu deseti dní.

Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví. „V případě odsouzení hrozí agresivnímu muži trest odnětí svobody až na tři roky.“ uzavřela Kozumplíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x