Muž neunesl rozvod s manželkou. Naboural se jí proto do účtu na sociální síti

Foto: Policie ČR
ZLÍNSKO – Osmadvacetiletý cizinec žijící v Otrokovicích se v únoru letošního roku několikrát neoprávněně naboural do účtu na sociální síti své bývalé manželky, protože se nedokázal smířit s rozvodem. Teď mu hrozí až tři roky za mřížemi.

Muž a o tři roky starší žena byli v rozvodovém řízení a nežili spolu. Muž to těžce nesl, proto se své ženě v průběhu února pod vlivem alkoholu několikrát naboural do účtu na sociální síti, odkud vymazal některé z jejích přátel, zkopíroval komunikaci s kamarádkou, kterou poté kamarádce odeslal, a změnil emailové heslo manželky a kontaktní telefonní číslo.

Když žena zjistila změny na svém profilu, podala na policii trestní oznámení s tím, že podezírá svého manžela. „Kriminalisté z oddělení analytiky a kybernetické kriminality analyzovali elektronická data obou aktérů. Zjistili z nich veškeré potřebné informace, které je přivedly k pachateli,“ uvedla tisková mluvčí krajské policie Monika Kozumplíková.

Muž zpočátku jakýkoli neoprávněný vstup do účtů své ženy popíral, po čase se ale přiznal s tím, že je mu to líto. Doznal se, že hesla k ženiným účtům znal z předchozího společného soužití.

Za neoprávněný přístup k nosiči informací hrozí muži, který již byl podmíněně potrestán za nebezpečné pronásledování své ženy, až tříletý trest odnětí svobody.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x