Muž nocoval v kontejneru a ani netušil, jaké mu hrozí nebezpečí

Ilustrační foto
OTROKOVICE – Dvacetiletý muž si ustlal v kontejneru na starý papír. Netušil při tom, jak nebezpečná může jeho schovávačka být. Na to ho upozornila až městská policie, která na místo přijela.

Minulý týden musela Městská policie Otrokovice řešit kuriózní, ale při tom nebezpečný případ. Ten se týkal dvacetiletého muže, který si místo své postele ustlal v kontejneru na starý papír.

Po příjezdu na místo hlídka muže vyzvala, aby z kontejneru vylezl. „Hlídka na místě zajistila muže – cizince, který tvrdil, že je z Bulharska. Muž u sebe neměl žádný doklad totožnosti, proto byla na místo přivolána Policie ČR, které se následně podařilo totožnost zjistit,“ uvedl ředitel Městské policie Otrokovice Tomáš Gromus.

Strážníci zmatenému muži následně vysvětlili riziko nocování v kontejnerech. V takových případech totiž hrozí ublížení na zdraví v momentě, kdy do ulic v ranních hodinách vyjedou popelářské vozy.

Jiný výtržník zase slavil státní svátek 28. září rušením nočního klidu. Muž z Ostravy měl ze Dne české státnosti takovou radost, že ještě po půlnoci budil spící sousedy křikem a hlasitým zpěvem. Bujarého výtržníka v opojení přistihli strážníci a okamžitě zasáhli. Zklidnili jej a vše vyřešili na místě příkazním řízením.

Celkově minulý týden musely hlídky městské policie řešit čtyři drobné krádeže v obchodech. Ve dvou případech šlo o alkohol, poté o drogerii a elektroniku. Ve všech zmíněných případech byli zloději odhaleni pracovníky bezpečnostní agentury. Strážníci následně ukradené zboží zabavili a vrátili zpět na prodejny. Dva případy hlídky vyřešily hned na místě příkazem, druhé dva potom byly předány k řešení správnímu orgánu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x