Muž s paletou kolem hlídky MP Zlín neprojel. Další pokus o krádež ho muže přivést za mříže

Mladík vezl kradenou paletu na kole. Foto: MPZ
ZLÍN - Krátce před půlnocí druhého dne v novém roce upoutal pozornost hlídky Městské policie Zlín mladý muž, který tlačil jízdní kolo, na němž měl naloženou dřevěnou paletu. Protože tento způsob přepravy palet rozhodně není běžný, strážníci se zeptali, kde k ní 27letý muž vůbec přišel. Ten uvedl, že mu ji věnoval jeho kamarád, jeho jméno ale neznal.

S touto verzí příběhu se strážníci nespokojili a prověřili nejbližší nákupní centrum, kde se shodou okolností nacházely na zásobovací rampě úplně stejné palety. Hlídka MP Zlín proto kontaktovala pracovníka ostrahy, který prověřil záznam z bezpečnostních kamer.

Společně se jim tak naskytl pohled na dotyčného, jeho bicykl i úsilí vynaložené ke krádeži přepravní palety. Po údajném neznámém dárci pochopitelně nebylo ani vidu, ani slechu.

Při dalším prověřování totožnosti pak vyšlo najevo, že mladý muž je v oblasti majetkových deliktů recidivistou. Odcizením přepravní palety se tak opět zařadil mezi podezřelé z přečinu krádeže, na který pamatuje trestní zákoník až tříletým trestem odnětí svobody. Strážníci jej proto omezili na osobní svobodě a předali k dalšímu šetření kolegům z republikové policie.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x