Muž se zdravotními komplikacemi zůstal bezmocný v uzamčeném bytě

Ilustrační foto
OTROKOVICE – Důvodnou starost o svého souseda měli obyvatelé jednoho z bytových domů na otrokovickém sídlišti Střed, kteří uslyšeli volání o pomoc. Na místo proto zavolali hlídku městské policie, která zjistila, že se muž nemůže postavit na nohy a byt je uzamčený.

Hlídka nejdříve prověřila, zda v domě není někdo, kdo by měl náhradní klíče od bytu. „Ty měla mít jedna ze sousedek, která ale nebyla v tu chvíli doma. Hlídka zjistila telefonní kontakt, na který ale žena nereagovala, a také, že pracuje nedaleko,“ sdělila tisková mluvčí Otrokovic Lenka Vaculová.

Strážníci proto obratem vyjeli na místo, kde měla žena pracovat. Dotyčnou sice zastihli, ale zjistili, že klíče od sousedova bytu nemá.

Vzhledem k možným zdravotním komplikacím muže a zjištění, že není možné v krátké době zajistit klíče od bytu, byl stálou službou městské policie kontaktován operační důstojník hasičského záchranného sboru k otevření bytu a dále vyrozuměna záchranná zdravotnická služba k ošetření muže,“ uvedl ředitel Městské policie Otrokovice Tomáš Gromus.

Dveře bytu byly vybaveny bezpečnostním zámkem a hasiči nechtěli dveře poškodit. Proto se rozhodli do 8. patra dostat po žebříku a pro vstup využít balkonové dveře. Muž volající o pomoc seděl na zemi.

Sdělil, že se od časného rána nemůže postavit na nohy. Byt byl poté zpřístupněn záchranné službě, která muže ošetřila a převezla k dalšímu vyšetření do zlínské nemocnice,“ uzavřela Vaculová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x