Muž si za krádež traktoru prodlouží pobyt ve vězení

ilustrační obrázek, foto: pixabay.com
SLOPNÉ – Muže, který v lednu ukradl traktor v obci Slopné, včera obvinila kriminální policie ze spáchání trestného činu krádeže. Zloděj, který je už nějakou dobu ve vězení, si tak pobyt prodlouží.

V lednu se v obci Slopné ztratil traktor. Zní to jako nudná historka? To ani omylem. Stroj si totiž díky pachateli udělal doslova prázdniny v zahraničí. Od rodinného domu na Zlínsku jej zloděj odvezl do sousedního státu, kde ho odstavil u silnice a zmizel.

Kriminalisté ihned po zmizelém traktoru vyhlásili pátrání a zaměřili se na hledání zločince. Díky majiteli vozu a policistům z Moravskoslezského kraje zjistili, po jaké trase traktor ze Slopné cestoval. V souvislosti s tím také odhalili, kdo je pravděpodobným pachatelem odcizení pracovního stroje a vyhlásili po padesátiletém muži pátrání.

Díky spolupráci s policií sousedního státu se skutečně podařilo odstavený traktor najít. Kriminalisté věděli, že po podezřelém muži pátrá více policejních oddělení z republiky, protože byl podezřelý z další trestné činnosti. O prázdninách muže nakonec vypátrali policisté v Moravskoslezském kraji a převezli ho do vazební věznice.

Traktor si nakonec převzal jeho majitel a recidivistovi, který byl již devatenáctkrát soudně trestaný, hrozí další, až pětiletý, trest odnětí svobody.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x