Muž spadl ze skály z výšky sedmi metrů. Do nemocnice ho transportoval vrtulník

Foto: HZS ZK
HALENKOVICE – Krajští hasiči ve čtvrtek dopoledne zachraňovali muže, který nedaleko Halenkovic v místě zvaném Budačina spadl ze skály ze zhruba sedmimetrové výšky. Pro zraněného musel letět vrtulník.

Informaci o pádu osoby ze skály nedaleko obce Halenkovice přijalo krajské operační středisko hasičů v 11:29 hodin. K události byla okamžitě vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Otrokovice a lezecké družstvo profesionálních hasičů ze stanice Zlín,“ informovali krajští hasiči na svém Facebooku.

Podle zjištěných informací muž při procházce v lese uklouzl a zřítil se ze skály z výšky přibližně sedmi metrů.

Vzhledem k tomu, že už při přijetí události operačním střediskem záchranné služby bylo jasné, že doprava k pacientovi a jeho nalezení nebude jednoduché, jedna z posádek konzultovala místo události se záchranářem, který bydlel nedaleko.

Ten neváhal a v době svého volna se za pacientem vydal, což se nakonec ukázalo jako velmi prozíravé. Záchranářům totiž dopravu ke zraněnému komplikoval i fakt, že v místě události byl velmi špatný signál pro komunikaci mobilním telefonem, navíc zdravotnické posádky musely jít s plnou výbavou přibližně 300 metrů pěšky bahnitým terénem,“ sdělili záchranáři na svém webu.

Podle přednemocničního vyšetření měl muž obrovské štěstí. Po celou dobu záchranné akce byl při vědomí.

Zajištěného v rámci přednemocniční neodkladné péče s podezřením na vykloubení ramene a na zlomená žebra, imobilizovaného vakuovou matrací a s kyslíkovou terapií ho záchranáři předali kolegům z letecké záchranné služby,“ pokračovali záchranáři.

Náročný byl i samotný transport zraněného k vrtulníku, který nemohl přistát v těsné blízkosti události. „Záchranářům velmi pomohli na místo přivolaní hasiči. Vrtulník muže poté přepravil do Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně,“ dodali zdravotníci ZZS ZK.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x