Muž v opilosti vyhrožoval vystřílením školy a školky. Prý chtěl sám sebe pobavit

Ilustrační foto
ZLÍNSKO – V policejní cele skončil devětadvacetiletý muž ze Zlínska, který několikrát bezdůvodně volal na linku tísňového volání policie a vyhrožoval střelbou. Za šíření poplašné zprávy mu hrozí až tři roky za mřížemi.

V uplynulých měsících muž prostřednictvím linky 158 vyhrožoval vystřílením blízké školy a školky, o pár dní později sdělil podobnou myšlenku i náhodným kolemjdoucím.

Kriminalisté muže tehdy obvinili a při následném soudním jednání mu soudce okresního soudu uložil předběžné opatření spočívající v zákazu požívání alkoholických nápojů,“ přiblížila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Muž ovšem zákaz nerespektoval a začátkem května dál pokračoval ve výhrůžných telefonátech, vždy po konzumaci alkoholu. Celkem tak má od začátku roku na svědomí šest skutků.

Jeho jednání si ve všech případech vyžádala bezdůvodné zákroky policistů kvůli šíření lživých poplašných zpráv,“ pokračovala Kozumplíková.

Po vystřízlivění se muž ke svému jednání přiznal a odůvodnil ho tak, že chtěl sám sebe pobavit.

Množství alkoholu se u něj po jednotlivých skutcích pohybovalo od 2,4 promile do 4,08 promile alkoholu,“ upřesnila policejní mluvčí.

Kriminalisté muže po jeho posledním skutku zadrželi v pondělí v místě jeho bydliště a převezli ho do policejní cely.

Odtud po nutných úkonech trestního řízení a soudním jednání putoval ve středu rovnou do vazební věznice,“ dodala Monika Kozumplíková. Muž má v rejstříku trestů už tři záznamy za násilnou trestnou činnost.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x