Muž z Napajedel obral sedm lidí o 1 741 000 korun. Peníze investoval do sázek

Ilustrační foto
ZLÍNSKO – Až osm let za mřížemi může strávit čtyřiatřicetiletý muž z Napajedel, který připravil sedm lidí o celkem 1 741 000 korun. Domnívali se, že muž použije peníze na podnikání, ten však veškeré prostředky investoval do sportovních sázek a předem věděl, že je nevrátí.

První trestní oznámení přijali policisté z oddělení hospodářské kriminality koncem roku 2022. Lustrací v dostupných evidencích zjistili, že na stejného muže už jsou podána další dvě obdobná trestní oznámení.

Analýzou jeho bankovních účtů potom zjistili, že podezřelému muži poslaly peníze i další čtyři osoby, které kriminalisté následně kontaktovali a zjistili, že i ty jsou obětí podvodu,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Z účtů bylo zřejmé, kam peníze putovaly. Většinu finančních prostředků  muž posílal na účet sázkové společnosti.

Od konce roku 2021 až do dubna 2023 podvedl celkem sedm osob, většinou svých známých a kamarádů, od nichž si půjčoval částky od 30 tisíc až do 600 tisíc korun,“ pokračovala Kozumplíková.

Jednoho z podvedených muž připravil o 230 tisíc korun, protože mu slíbil prodat luxusní vozidlo, jež užíval, ale které ve skutečnosti nevlastnil. „Přesto od něj vybral zálohu, kterou mu nevrátil,“ sdělila policejní mluvčí.

Muž má v rejstříku trestů prozatím jeden záznam. Za poslední léta nebyl nikde zaměstnaný ani neměl žádný stálý finanční příjem. „Ke svému jednání se přiznal a slíbil, že jakmile to bude možné, veškeré finanční prostředky vrátí,“ dodala Monika Kozumplíková.

Nyní je ve vazební věznici za násilnou trestnou činnost. V případě odsouzení mu hrozí další trest odnětí svobody, tentokrát až na osm let.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x