Muž ze Zlína přišel v touze po zhodnocení peněz o skoro 2,5 milionu korun. Naletěl údajnému bankéři

Ilustrační foto
ZLÍN – Až osm let za mřížemi může strávit podvodník, který pod smyšlenou identitou osobního bankéře vylákal z šestatřicetiletého muže ze Zlína téměř dva a půl milionu korun. Podvedený muž si navíc veškeré peníze vypůjčil z bank, kterým teď dluží.

Muž našel na internetu inzerát, který lákal zájemce o rychlé zbohatnutí k investicím do kryptoměny. Vyplnil údaje, ozval se mu údajný osobní bankéř, zřejmě schopný manipulátor, který muže postupně přiměl umožnit mu vzdálený přístup do svého počítače a postupně investovat vysoké částky.

Muž si na všechny domnělé investice bral půjčky z různých bankovních institucí, peníze posílal podle požadavku bankéře.

Souhrnem si vzal půjčky z pěti různých bank a jedné úvěrové společnosti ve výši od 260 tisíc do 607 tisíc korun,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Poslední půjčku ve výši 550 tisíc už muž neinvestoval, zablokoval si účet a podezření na podvod oznámil policii. „Celkově teď dluží 2.417.000 korun, které si vypůjčil,“ pokračovala Kozumplíková.

Za podvod a neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací hrozí pachateli v případě jeho vypátrání a odsouzení až osmiletý trest odnětí svobody.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x