Muž ze Zlínska nelegálně skladoval zbraně a výbušniny. Prozradil ho výbuch v pálenici

Foto: Policie ČR
ZLÍNSKO – Až pět let za mřížemi hrozí dvaašedesátiletému muži z obce na Zlínsku, u něhož policisté našli velké množství nelegálně držených zbraní a výbušnin. Komisař kriminální policie muže obvinil ze spáchání trestného činu nedovolené ozbrojování.

Na celý případ upozornil květnový výbuch v přístavku rodinného domu, který iniciovaly výpary z nedovolené pálenice. Při výbuchu se nikomu nic nestalo, muži se podařilo z domu dostat včas.

Při ohledání místa činu našli policisté kromě mnoha kanystrů alkoholu také velké množství zbraní, střeliva a výbušnin, zejména dlouhé palné zbraně, munici a další pyrotechnické prostředky,“ upřesnila policejní mluvčí Monika Kozumplíková s tím, že muž neměl zbrojní pas.

Muže, který v přístavku rodinného domu bydlel, policisté zadrželi a převezli do policejní cely.

Zbraně a výbušniny, které na místě objevili, umístili do skladu zbraní a střeliva. Více než 500 litrů alkoholu a příslušenství k jeho výrobě si převzali pracovníci celní správy.

V případu bylo nutné zhotovit několik odborných vyjádření, které by vyjasnily původ zbraní a munice, jejich množství a nebezpečnost,“ pokračovala Kozumplíková.

Na základě odborných vyjádření z kriminalistického ústavu, pyrotechnické služby a Českého úřadu pro zkoušení zbraní a střeliva, kriminalisté zjistili skutečnosti, na základě kterých muže obvinili ze spáchání trestného činu nedovolené ozbrojování.

V případě prokázání viny a odsouzení hrozí obviněnému trest odnětí svobody na šest měsíců až pět let,“ dodala policejní mluvčí.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x