Muzeum ve Zlíně se pyšní novým webem

Zlínské muzeum konečně s novým webem. Ilustrační foto
ZLÍN - Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně se po letech čekání konečně dočkalo spuštění svých nových webových stránek. Proměnila se vizuální stránka i pohyb v nich, jenž využívá moderní trendy v oboru.

„Pro nás je to opravdu zásadní krok,“ komentoval tuto zprávu ředitel muzea Mgr. Pavel Hrubec. „Jsme největším muzeem v krajském městě, máme odborníky od historie přes etnografii až po přírodovědu. Ročně jsme schopni připravit i dvě stovky akcí a programů a na druhé straně zpracovávat rozsáhlé investiční projekty – ale naše dosavadní webové stránky se jakoby zasekly v minulém století.“ Přestože v době svého vzniku před třinácti lety byly přivítány s nadšením, v důsledku rychlého pokroku technologií začaly rychle zastarávat.

„Hlavní slabinou bylo špatné zobrazování stránek na mobilních telefonech, což je v době, kdy takto hledá informace prakticky každý, dost zásadní problém,“ doplnil ředitel muzea. „První dojem je často rozhodující, a bylo tedy dost těžké přesvědčit potenciální návštěvníky, že cesta do moderních expozic muzea vede přes tak zastaralý web.“

Web muzea zachoval stávající adresu www.muzeum-zlin.cz a je výsledkem spolupráce pracovníků muzea se zlínskou digitální agenturou DGStudio. Zásadně se proměnila jeho vizuální stránka i pohyb v nich, jenž využívá moderní trendy v oboru. Nové prvky v administraci zase zpříjemní práci se stránkami, rozšířily se také možnosti jak přehledně prezentovat nejen výstavy a expozice, ale i další aktivity muzea – jak pro laickou veřejnost, tak pro odborníky z muzejních oborů. Je také připravena komfortní zóna pro zástupce médií.

V tuto chvíli probíhají poslední kontroly textů a obrázků, úpravy administračního systému a dalších drobností, které jsou při spouštění nových webů běžné. Nový vzhled webu kladně hodnotí i radní pro kulturu a školství Zlínského kraje Zuzana Fišerová: „Myslím, že změna přišla ve správnou chvíli a že s nadcházející turistickou sezónou návštěvníci ocení možnost pracovat s přehlednými informacemi o objektech, výstavách, akcích a programech Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x