Muži nestárnou, kluci možná trochu ano

Foto: zlin.cz
ZLÍN - Nádherně si to jejich sudičky vymyslely. Když stály u kolébky Miroslava Adámka, tak se psal 6. květen 1963. Nu a přesně, ale nachlup, o deset let později, se zase vydaly za novorozencem Martinem Hamrlíkem, ten přišel na (hokejový) svět 6. května 1973.

Pak tedy platí. Hokejový lékař, prezident klubu, mimo jiné osm let primátor Zlína Miroslav Adámek právě slaví šedesátiny.

Hokejový kouzelník, držák (970 extraligových zápasů), ikona zlínského hokeje zvaný Larry má zrovna postklukovských 50.

Starší z „boys“ dnes mluví mimo jiné o návratu z politických postů do lékařských řad jako o logickém počinu. „Každý životní krok, pokud se povede, vás samozřejmě obohatí. No a naopak. Dnes mohu říct, že se cítím na svém coby chirurg, jsem rád, že jsem se vrátil, ale politika mne úplně neopustila,“ říká doktor Adámek mimo jiné coby krajský zastupitel.

Mladší si určitě vybaví, kolik radosti rozdal se spoluhráči zlínské hokejové veřejnosti. Třeba s Leškou nebo s Balaštíkem hrávali naslepo, titul z roku 2004 je toho důkazem i vrcholem. Zajímavé také je, že skončil o rok dříve, než jeho kamarádi získali další titul.

„Tehdy na jaře 2013 jsme podlehli ve finále naprosto těsně i smolně Plzni, ale nelituji ničeho, to je jasné,“ vypráví pozdější trenér.

Nuže, milí „blíženci a spřízněnci“, v jeden den přejeme moře zdraví a stálou chuť objevovat krásy života. A nezapomínejte, že muži nestárnou, třebaže kluci maličko ano.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x