MV TEAM UTB Zlín získal čtyři tituly mistra republiky ve sportovním aerobiku

Skvělého úspěchu dosáhli závodníci Zlína na mistrovství České republiky ve sportovním aerobiku FISAF.CZ. V Pražské UNYP aréně získali hned čtyři zlaté medaile. Foto: MV TEAM UTB Zlín
ZLÍN - Po takřka dvouleté pauze se závodnice a závodníci sportovního aerobiku FISAF.CZ mohli opět setkat a poměřit své sportovní výkony na Mistrovství České republiky.

Jáchym Hanák z Luhačovic, závodník klubu MV Team UTB Zlín a student Gymnázia Lesní čtvrť ve Zlíně, letos poprvé startoval ve věkové kategorii 17 a více let, což je ve sportovním aerobiku už kategorie dospělých. Na závodech bojoval o medaile ve dvou kategoriích, a to v kategorii DUO společně s Annou Mackovou z Fryštáku, se kterou chodí i do stejné třídy na gymnáziu. V kategorii DUO se umístili na krásném, ale nepopulárním 4. místě v republice.

Dále startoval v kategorii singl muži, ve které vybojoval a získal titul mistr České republiky. A tím vybojoval i nominaci na mistrovství světa, které bude probíhat na konci listopadu ve Francii.

Ve stejné dospělé kategorii startovalo i duo Vanda Šimková a Erika Ševců, které se stalo vicemistryněmi ČR a rovněž se nominovalo na MS ve francouzském Agenu. Dvojnásobná juniorská mistryně světa Vanda Šimková bohužel nenastoupila na MČR do své královské disciplíny Jednotlivci ženy kvůli zranění z konce prázdnin.

V juniorské kategorii bojovaly o mistrovský titul závodnice v týmech (trio Divoké kočky) Veronika Nováková, Alena Březinová a Karolína Knedlová a v kategorii DUO Anna Macková a Sofie Šimková. Trio Divoké kočky získalo krásné 3. místo a nominaci na mistrovství světa, duo zůstalo těsně pod medailovým umístěním na 4. místě. Veronika Nováková a Alena Březinová závodily i v kategorii Jednotlivci ženy, kde se obě probojovaly do finále s tímto konečným umístěním – 5. místo Veronika Nováková, 8. místo Alena Březinová.

V mladší kategorii kadet závodnice přivezly hned 3 mistrovské tituly. A to v kategorii DUO dvojčátka Gabriela Veselá a Lucie Veselá, která okouzlila svým výkonem celou halu. Druhý mistrovský titul ulovilo trio Elena Smetanová, Adriana Vojtěšková a Emma Kaspřáková se skladbou America. Třetí titul pak patřil skladbě Addamsova rodina v kategorii Performance. Tituly mistrů ČR v této kategorii pak doplnily ještě další medailová umístění, a to 2. místo v kategorii DUO-dvojice Emma Kaspřáková a Adriana Vojtěšková a v kategorii týmů 3. místo trio Marianna Baťová, Ema Gábová a Denisa Březinová.

V nejmladší kategorii 8-10 let se závodilo v memoriálu Jitky Poláškové a také tady závodníci MV TEAM UTB Zlín zazářily. 1. místo si odvezl Dominik Falta v kategorii jednotlivci muži. Trio ve složení Aneta Rychlíková, Maruška Svačinová a Dominik Falta získalo bronzovou medaili a Maruška Svačinová v Jednotlivcích ženy vyzávodila krásné 4. místo.

MV Team UTB Zlín přivezl z MČR celkem 10 cenných kovů a opět se zařadil na nejvyšší příčky v TOP TEN 2021 mezi kluby v České republice.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x