Na 25 objektů ve Zlíně nasprejoval smajlíky. Teď mladého „umělce“ chytil policista v civilu

Foto: Policie ČR
ZLÍNSKO – Škodu ve výši 320 tisíc má na svědomí jednadvacetiletý muž z obce u Šumperka, který během měsíce ledna posprejoval rekordních 25 objektů, a to převážně ve Zlíně. Mladíkovi nyní hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Muž sprejem poškodil několik fasád na budovách v centru Zlína, ale také sloupy veřejného osvětlení, elektrické rozvaděče, poštovní schránky, dopravní značení, betonové zídky, sklepní okna a další místa.

Ve velkém množství maloval sprejem tzv. smajlíky. Ke svému jednání se nakonec přiznal,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Na mladíkovo počínání upozornil hned začátkem roku policista v civilu, který šel centrem města a uviděl muže ušpiněného od barvy, který sprejem „zdobil“ betonové květináče. Přivolal nejprve strážníky a ti poté policisty, kteří muže zadrželi a převezli na policejní oddělení, kde zjistili, že má s sebou v batohu spoustu sprejů.

Policisté prohlídkou okolí našli dalších několik míst poškozených sprejem. Zkouška na přítomnost drog u zadrženého mladého muže byla pozitivní,“ pokračovala Kozumplíková.

Muž zpočátku svou vinu odmítl a tvrdil, že spreje používá pouze při studiu a venku nic za jejich pomoci nezničil. V dalších několika dnech ale policisté objevili v centru města další budovy poškozené sprejem. Na jiná místa je upozornili majitelé či obyvatelé nemovitostí, kterým poškodil okna, fasády nebo nádoby na odpad.

Prověřováním jednotlivých událostí a po zjištění všech okolností bylo policistům jasné, že všechna místa nesou jeden rukopis, navíc k nim došlo v průběhu pouhých pár dní. Mladý muž se po nějaké době ke svému jednání přiznal a vyjádřil nad ním lítost,“ dodala policejní mluvčí.

V případě odsouzení hrozí dosud netrestanému muži trest odnětí svobody až na jeden rok.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x