Na bazaru inzeroval vozidla a stroje, které pak nedodal. Ze čtyř obětí vymámil 680 tisíc korun

Ilustrační foto
ZLÍNSKO – Až pět let za mřížemi hrozí devětadvacetiletému muži z Karlových Varů, který se v uplynulých měsících na Zlínsku dopustil několika podvodů. Na internetovém bazarovém portálu inzeroval vozidla a stroje, za které inkasoval peníze, ale zboží nedodal. Čtyřem potenciálním kupcům způsobil škodu ve výši 680 tisíc korun.

Muž nabídl k prodeji traktor, za který mu zájemce poslal v sedmi platbách celou kupní cenu – 250 tisíc korun, nicméně stroje se nedočkal. „Oznámil proto podezření z podvodu na policii ve Zlíně,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Stejným způsobem muž připravil o peníze další tři zájemce o koupi historického vozidla Škoda Felicia, za které mu zaplatili zálohy v rozmezí od 100 do 200 tisíc korun, nicméně vozidlo ani po urgencích neobdrželi.

Trestní oznámení přijali policisté ve Zlíně, v Kroměříži a v Ústí nad Orlicí v průběhu června a v prosinci loňského roku. Všechna trestní oznámení poté prověřovali kriminalisté ve Zlíně, protože jednotlivá trestní oznámení vykazovala stejné znaky,“ pokračovala Kozumplíková.

Kriminalisté zjistili, že peníze, které zájemci za vozidla platili, vybírala z bankomatu tatáž žena, jež poskytla svůj účet k dispozici neznámému muži.

Podle jeho instrukcí vybírala peníze, které si nechával za nabízené zboží posílat na její účet, a předávala mu je. Dalšími analýzami postupně policisté dospěli k osobě pachatele, kterého žena při rekognici neomylně poznala mezi dalšími muži,“ přiblížila policejní mluvčí.

Kriminalisté muže v únoru letošního roku obvinili z podvodu. „Muž se ke svému jednání v celém rozsahu přiznal,“ dodala Monika Kozumplíková.

Za stejnou trestnou činnost byl v minulosti trestaný již sedmkrát, v současné době ho prověřují policisté na dalších místech ČR. V případě odsouzení by mohl za mřížemi strávit až pět let.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x