Na festivalu BlueFest Online zahrají české i zahraniční hvězdy

Foto: Anna Šolcová
ČR – Už tento čtvrtek se mohou milovníci hudby těšit pořádnou lahůdku v podobě festivalu BlueFest Online. Vedle českých hvězd, jako je Dan Bárta, Tonya Graves nebo Ivan Hlas, na akci vystoupí i legendární Walter Trout či Larkin Poe.

Ve čtvrtek 6. května se od 19:00 hodin uskuteční festival BlueFest Online. Organizátoři prozradili hlavní zahraniční hvězdy festivalu, kterými budou legendární americký bluesový kytarista, zpěvák a skladatel Walter Trout a skupina Larkin Poe, která má za sebou také vystoupení na největším a jednom z nejdůležitějších hudebních festivalů na světě Glastonbury či nominaci na cenu Grammy za nejlepší současné bluesové album.

Z dalších zahraničních interpretů nebudou chybět ani Southern Avenue nebo britská kapela Wille and Bandits, americký bluesový kytarista Kenny Brown nebo chicagský bluesový zpěvák a kytarista a držitel více než tří desítek různých hudebních ocenění John Primer.

Z domácí scény na festivalu vystoupí například Flamengo Reunion Session & Karel Kahovec, Peter Lipa, Ivan Hlas, Dan Bárta, Tonya Graves, minus123minut a mnoho dalších. „BlueFest Online má jako hlavní cíl podpořit českou hudební scénu a zároveň potěšit fanoušky kvalitní hudby v této nelehké době. Za sekundární cíle pak považujeme podporu dalších kulturních profesí, které se na festivalu budou podílet, jakož i podporu zahraničních jmen. Cílem je samozřejmě také kulturně obohatit vyprahlou hudební scénu, potěšit nejen bluesové diváky a představit blues širší veřejnosti,“ vysvětluje Petr Pošvic, který má na starost produkci festivalu.

Přímý přenos festivalu BlueFest Online bude možné sledovat na facebookových stránkách Liver Music, na facebookových stránkách interpretů či mediálních partnerů. Festival bude vysílán zdarma, ale budou-li diváci chtít, budou mít možnost uhradit dobrovolné online vstupné a podpořit tak hudebníky i dělníky kultury, kteří se na akci podílí.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x