Na Garden Food Festivalu slavila největší úspěch mexická a indonéská kuchyně

Foto: Kateřina Nosková
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Uplynulý víkend byl v Uherském Hradišti ve znamení skvělého jídla a pití, konal se zde totiž oblíbený Garden Food Festival. V rámci něj nabídla milovníkům gastronomie více než dvacítka vystavovatelů lahodné speciality ze všech koutů světa.

V průběhu dvou dnů navštívilo Garden Food Festival ve Smetanových sadech v Uherském Hradišti přibližně 1500 lidí. „Největší fronty jsme zaznamenali u mexické a indonéské kuchyně a u thajské rolované zmrzliny,“ prozradil největší „taháky“ organizátor akce Marek Pochylý.

Návštěvníci mohli kromě bohaté ochutnávky nahlédnout doslova „do kuchyně“ mistrů svého řemesla, jako byl například odborník na sushi Lukáš Neckář, ústřice pod dohledem návštěvníků otevíral šéfkuchař Ondřej Molina a zavařovat mohli návštěvníci s Mámou z gruntu Veronikou Gruntovou. Nechyběl ani food styling s Davidem Valíčkem a celým víkendem provázela sympatická herečka a moderátorka Markéta Hrubešová.

O hudební doprovod se postaral Honza Grebík a Eliška Lajdová a v sobotu večer byl v přilehlém letním kině k vidění film s gastronomickou tematikou Bistro Ramen. Stejně jako na všech ostatních zastávkách letošního Garden Food Festivalu probíhala i v Uherském Hradišti oslava 100 let Bzeneckého octa. „Jsme rádi, že se nám i přes stále komplikovanou situaci podařilo udržet tradici Garden Food Festivalu v Uherském Hradišti. Těšíme se, že v příštím roce se na sklonku prázdnin potkáme ve Smetanových sadech znovu,“ uzavírá Marek Pochylý.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x