Na Halloweenské párty ve Slušovicích se zranilo osm mladých lidí. Někteří jsou ve vážném stavu

Foto: HZS ZK
SLUŠOVICE – V hrůzostrašnou událost se změnila sobotní Halloweenská párty v Music clubu Sud ve Slušovicích na Zlínsku. V důsledku tlačenice zde utrpělo osm mladých lidí ve věku od 15 do 20 let zranění, pět z nich převezly v nejvážnějším stavu do nemocnice vozy záchranné služby.

První tísňový hovor na linku 155 zaznamenalo Zdravotnické operační středisko v sobotu ve 23:27. K události došlo na schodišti před vstupem na diskotéku.

Vzhledem k vysokému počtu návštěvníků, kteří se nemohli dostat dovnitř ani ven, došlo na schodišti k přelidnění, panice a následně ke zranění několika mladých lidí,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Ošetřeni byli tři pacienti mužského pohlaví a pět pacientek ženského pohlaví. Zranění byli narozeni mezi lety 2002 až 2007.

Rozsah jejich zranění se výrazně lišil – od intoxikace alkoholem až po velmi vážná zranění bezvědomí, crash syndrom,“ uvedla Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje na svých facebookových stránkách.

Pacienti ve stavu ohrožení života byli převezeni na vysokoprahový urgentní příjem Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně, další pacienti putovali do úrazových ambulancí, dva skončili na jednotce intenzivní péče dětského oddělení.

Vzhledem k charakteru události na místě zasahovalo velké množství výjezdové techniky – dvě vozidla rychlé zdravotnické pomoci ze Zlína, jeden vůz rychlé zdravotnické pomoci ze Vsetína, jeden vůz rychlé lékařské pomoci ze Vsetína a jeden vůz rendez-vous ze Zlína. Na místě zasahovali také policisté z několika obvodních oddělení a také z pohotovostního a eskortního oddělení.

Akce byla ukončena v neděli ve dvě hodiny v noci. Situace byla velmi komplikovaná také pro naše zdravotnické operační středisko, které z místa události evidovalo zvýšený počet telefonátů, počet zraněných se teprve časem upřesňoval, operační řízení vysílalo na místo další posádky. Kromě koordinace výjezdové techniky spojené s touto událostí navíc musely dispečerky zvládat obvyklý příjem hovorů na tísňovou linku 155,“ přiblížili zdravotníci ZZS ZK.

Veškeré okolnosti neštěstí nyní prověřují zlínští kriminalisté, kteří v souvislosti s prověřováním žádají o pomoc také veřejnost. „Pokud nám návštěvníci diskotéky mohou poskytnout bližší informace k incidentu nebo kamerové záznamy z průběhu události, ať se ozvou na linku tísňového volání policie – 158,“ prosí veřejnost Kozumplíková.

Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. „Viníkovi hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na čtyři roky,“ uzavřela policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x